fredag 29 juli 2011

Pelikan.

Tar ölhall Pelikan i besittning och smider mina ränker i väntan på sällskapet. Betraktar folket med kärlek och koser mig med att frossa i brun pub och stearinljus en varm skir julikväll. Som att gå på bio en blixtrande vacker sommarlunch. Dekadent på något vis. Noterar att det stressrycker i ögonlocket, ångestyttring jag kan leva med, och kommer att tänka på när M gick till doktorn. Doktorn tittar på ögat, lyssnar till storyn och konstaterar lugn som en filbunke att "Kom tillbaka när det börjar rycka i armar och ben".

Klockrent.

Årets devis.

"Those are my principles. If you don't like them I have others."

Groucho Marx.

Konceptualiserar ALLT det här året. Ingenting konstant allt föränderligt.

Igen.

Är KÄR i Bengt Ohlsson.

I går var jag kär i Marika Schönberg som spelar donna Anna i Don Giovanni så det är inget illa ment men nu är jag i alla fall kär i Bengt Ohlsson. Läste Hjalmar Söderbergs "Doktor Glas" och Bengt Ohlssons "Gregorius" en sommar och det var fint. Fin litteratur. Fint projekt. Nu är jag trollbunden, bergtagen, förhäxad av Ohlssons krönikor i DN På Stan och i dag särskilt av detta:

"Jag har ofta tänkt på de där orden och undrat varför de hade en sån tröstande inverkan på mig, och inte kändes som en kliché; något han hasplade ur sig för att bli av med mig.

Kanske beror det på att han valde komparativformen: att det blir "bättre". För det har han ju rätt i. Hur djävligt det än ser ut blir det ofelbart bättre. Om inte annat så för att tiden går, och att man vänjer sig vid plågor och sorger.

Hade han sagt att det blir "bäst" hade det bara låtit konstigt. Och hade han sagt att det blir "bra" hade han ljugit. För vissa saker blir aldrig bra, hur mycket vatten som än rinner under broarna. Bättre, däremot, blir det alltid."

Frågor på det?

Det nya svarta.


Hon: "Det var varmt mellan akterna."

Han: "Själv tyckte jag att det var varmast under pjäsen."

Kavaljeren citerar en eller annan historisk figur och tonen för kvällen är i box. Båt och vind i håret. Premiär för Mozarts Don Giovanni på Drottningholmsteatern tillsammans med fellow galning. Vi är som en Rockystrip vi två. Vilsna karikatyrer. Som Marvin i Liftarens guide till galaxen. Hjärnor som fotbollsplaner (eller hur det nu är) och så ber de oss om att öppna dörrar? Och så sorlet och drogen som skall vagga mig till sömns i natt. F12-terassen med Mojito i näve.

tisdag 26 juli 2011

Jagejhipster.

Läser i DN:s Kultur På stan från o fredags att Hornstullscrowden har bytt Långholmen mot Reimersholme som är nya "Hipster Island". Hm. Nu förstår jag INGENTING.

Inget.

"Semester"ish.

Blir utbjuden av främmande människa. Säger jag är upptagen och kommer nu få mkt lång näsa (av trä?).

Aja.

måndag 25 juli 2011

söndag 24 juli 2011

Det är vackrast när det skymmer.

"Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.
Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.
Allt är mitt, och allt skall tagas från mig,
inom kort skall allting tagas från mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra -
ensam, utan spår."

Pär Lagerkvist, "I stället för tro" 1919.

Enda dikten jag någonsin lärt mig utantill och tillika en av de vackraste jag vet.

torsdag 21 juli 2011

Your Hand In Mine.

Explosions In The Sky. By far "Veckans Spotify". By far.

Symboliken och existentialismen tar död på mig.

Dagens citat.

"Det har hänt förr att jag har inbillat mig saker och upplevt dem så
starkt att de stått på gränsen till verklighet."

Sture Dahlström. Såklart.

lördag 16 juli 2011

GULT ÄR FULT.


Eller egentligen MIN NYA FÄRG. Allt är gult.

Episkt.

EPISKT infirande av semestern. Massor av de fina och så Mosebacke terass och strömmingsrullar och blåmärken över hela benen och Svinets innergård och genialiska citat som redan glömts bort och cykla hem till Vasastan. Jag bor där.

Pepp?

fredag 15 juli 2011

Vän av ordning.

Tar själv i krage och gör semester *ryser av obehag*. Ehm? Hur gör man. Ligger nu på parkbänk i sol på Greta Garbos torg.

Bra/dåligt/ oklart?

torsdag 14 juli 2011

Skeppsbron 21:50.


Som en kuliss. Overklig. Som kvällen ungefär.

Kalasbyxor i dag.

Alltså strumpbyxor fast nedhasade så som de blev när man var unge och lekte hårt. Så då var det sagt.

Helt vanligt.

Minns fö just att han jag söker tröst hos i kväll refererar till det som "lekläge". Touché.

tisdag 12 juli 2011

Anyhow.

""Kaffekopparna klirrar i gamlingarnas händer. En av dem reser sig och
kommer fram till oss.
"Hade du roligt där ute?"
"Både och."
"Det är det enda som betyder nåt. Sen sitter man där med en kateter
i kuken, du."
"Och du?" säger jag.
"Inte tillräckligt roligt. Jag skulle nog tacka nej om jag fick börja
om igen. Det var inte värt besväret.""

Sture Dahlström.

måndag 11 juli 2011

Veckans Spotify.

Antingen Vampire Weekend och "White Sky" eller Those Dancing Days och "Can't Find Entrance". Orka deppig musik. Hopp och studs och liv ska det va.

lördag 9 juli 2011

"Det Nin lyckas med i sitt skrivande är motsatsen till porren; hon förmänskligar saker i stället för att objektifiera folk."

"Medan andra berättelser om transformation begränsar sig till ett par, finns hos Nin en rörelse mot att erotisera hela tillvaron."

Kajsa Ekis Ekman, DN.

DN:s kulturdels Boksommar har serie om herdestunder i litteraturen/litterära sexsskildringar och jag får svindel och måste plötsligt läsa "Henry och June" av Anaïs Nin.

Fredag.

Försöker klä mig i 28 kvadratslägenheten där enda rummet med dörr huserar polsk medelålders hantverkare. Guuud. Karln tror garanterat jag försöker förföra honom. Helt vanligt.

Uppspelt över badrenoveringen (yttre kaos ackompanjerar inre kaos) och så omsorgen igen. Svag för den. Fine A erbjuder att duscha på Mellqvist när jag inte har någon. Dör lite på det.

Enda (?) dagen i livet i kort kjol, flipflops och gul baddräkt med volanger på kontoret (till försvar: skulle vart ledig och vad är det - 25 grader?). Aja nsfw iaf.

Bad, tetravin, varsin tvättkorg och överdos av kärlek på Reimers och Babylon. Episkt.

fredag 8 juli 2011

Besatt av omsorg.

"Män som skalar apelsiner är extremt ovanliga i det offentliga rummet. Precis som män med medhavd matsäck eller lunchlåda är ovanliga på arbetsplatser. Jag älskar män som skalar apelsiner. Det finns en slags vacker noggrannhet, ett tålamod och en omsorg i apelsinskalandet. Ett sätt att visa kärlek i det lilla, att vilja ge utan att nödvändigtvis få något tillbaka, för det enda du får tillbaka är besprutningsmedel på händerna. En sann prestigelös kärlekshandling som går på tvärs mot mycket i mansrollen."

Maria Sveland, Bitterfittan.

torsdag 7 juli 2011

"(Du är så) Yeah Yeah wow wow"

Ironin i att min dagisförälskelse, som jag desperat jagade (bokstavligen that is) över området, skanderar över helt DN-uppslag att "Vi måste våga göra kvinnor besvikna". Man bara: MENARUINTE? Å fortsätter med "Min erfarenhet är att kvinnor i praktiken är väldigt intresserade av att upprätthålla den patriarkala ordningen.". Oh well. Karln har ju åtminstone tänkt till även om han inte riktigt får till det.

Bra så.

onsdag 6 juli 2011

ATT jag ska.

Finfintfint!

Foton snodda från "syrran".

Säg hej till Paris. Ska dit på jobb i september och tänker helt sonika stanna. Bara sådär? Tjohoo. Någon som inte sett filmen "Before sunset" så anbefalles den å det bestämdaste. Sinnessjukt bra om kärlek i Paris och gillar man så finns "Before sunrise" också.

Bisous?

tisdag 5 juli 2011

*Avstår från alla elaka men sanna rubrikidéer som drabbat mig senaste tjugo minuterna*

"Jag undrar vad de tänker på, alla tysta män? Det finns nästan inget som provocerar mig så som tysta män. En märklig kontrast till hur högljudda män ofta är i många andra sammanhang. Så varför tystnar de så ofta i nära relationer?".

Maria Sveland, Bitterfittan.

Veckans Spotify.

Way out west PEPP.

måndag 4 juli 2011

Ö. Guds port/Den stora skökan.

Funtade på rubriken "Öråd" och skärpte mig? Inte ok. Vill bara nämna att Babylon i Björns trädgård vid Medis är ca det bästa kvällshänget jag vet fn. Nästan som ute och så folk man inte får ångest av. M.m.

Ö. Kaos är granne med Gud?


Aaah dör lite på Högalidskyrkan? Handslaget mörkrött tegel, nationalromantik och nyklassicism och så utsikten och minneslunden. Minneslunden är (förlåt) TO DIE FOR. Halsen bara snörs ihop av skönheten och vemodet och livet. Kom kom kom! Bästa stället.

Mycket religion nowadays tydligen. Hm.

söndag 3 juli 2011

"På fredag kommer jag vara både snygg och frisk i huvudet".

HarbadatiLuxparkensprungitåttakilometerkollatfilmomsadomasochism(Secretary)varitpåKåken.

Det var det.