torsdag 30 juni 2011

MAKT.

Läser i Harvard Business Review (May 2010) om djurs och människors sätt att demonstrera makt och blir snurrig och matt. Hur påfåglar, kobror och chefer breder ut sig fysiskt i rummet och hur detta ökar testosteron- och kortisolnivåerna i kroppen. Och så tänker jag på vilken typ av kroppsspråk som betraktas som önskvärt kvinnligt och så tänker jag att vi är förlorade.

Mänskligheten. Vi är förlorade.

tisdag 28 juni 2011

Kapitel TRE (värmeslag obviously).

I did something stupid the other day. Har inte vågat säga nåt till nån annan än bästa psykologen. Fast nu verkar det faktiskt ha varit (våghalsigt ja det var det ju) well...lyckosamt...också?

Bekräftelse 2.0.

Mess från han jag va så olyckligt (mestadelen av tiden iaf) och hopplöst tonårigt (äh vem försöker jag lura det är ju lika hopplöst nuförtiden?) kär i.

"Du är nog en sådan där människa som jag aldrig kommer att glömma, fråga mig inte varför...".

Men hörru GULLE dig och just i dag som suger så sjukt mycket också.

Ironin. Man bara måste älska den.

Tjugofem grader i skuggan (som om det skulle ursäkta något ha ha) och mer än lovligt barhudad. Med Maria Svelands "Bitterfittan" och en blyertspenna för understrykningar och ändå är det han som kom undan och hans utstuderade komplimang i förbigående som fäller avgörandet. Sorgligt. Så klart? Fast ju mest bara spot on välbehövligt. Orka kivas med sig själv efter en sådan här natt?

måndag 27 juni 2011

Men bara mitt förnuft.

"Det finns ingen anledning att ödsla ord på det: Jag älskar henne. Jag vill att hon ska älska mig. Inget annat betyder något. På så sätt är det enkelt. Denna enda, futtiga, banala önskan dominerar allt jag är; min omöjliga, meningslösa vilja att vara älskad av henne.

Kunde hon bytas ut? Kan någon ersätta henne? Förmodligen, säger mig mitt förnuft. Men bara mitt förnuft.

Jag har inget val, jag kan inte fly. Hon håller mig kvar. Nej, inte hon, smärtan håller mig kvar. Det som gör ont. Det är så det fungerar har jag för länge sen förstått. Och jag vet att ju ondare det gör, desto mer kommer jag att behöva henne. Viljan att vara i hennes närhet, att plågas av hennes närhet, är starkare än viljan till lugn. Jag väljer inte själv. Jag är en fånge. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt.".

Johan Kling. "Människor helt utan betydelse". Så brutalt hjärtskärande så jag inte finner ord. Som blåmärken och objektkonstans. Ungefär så.

Veckans Spotify.

Melissa Horns "Falla fritt". Bitter. LJUV. Kärlek? Nya "Innan jag kände dig" också bra.

Får bli WOW (Gbg) i augusti och Ludovico Einaudi (Køben) och Melissa Horn (Cirkus) i november för att stilla det här begäret. Konserter asså. Aaaah va bra!

lördag 25 juni 2011

Lydmar.

You win some you lose some. Etc. Hepp.

Johan Kling Människor helt utan betydelse.

"Jag tänkte: genom att älska mig - och det tror jag att hon gjorde då - hade hon fått mig att känna mig som en riktig människa ett litet tag. Det lät platt, märkte jag. Kanske var det platt. Men det var också sant. Hon hade gjort mig till en riktig människa ett tag, och det var en ovanlig känsla för mig och jag var tacksam över den.".

"Dör" lite? Hur bra.

En midsommarnattsdröm.

onsdag 22 juni 2011

Veckans Spotify.

Robyn. "Call Your Girlfriend".

Way Out West-PEPP.

Johan Kling, Jack Kerouac, Martina Lowden, Maria Sveland, Bingo Rimér.

Älsk!

Vaknar till mess från F och S i NY: "Bada ovan namnda debattorer kanner att di haver ett forhallande med frokens automatiska svarare. Ergo, di bada hoppas att detta osmickrande tillkortakommande snarast borttranas.". Men kärlek på er där borta!

Eller på samma tema. Mess mellan S och J: "Goda nyheter, hon har äntligen hittat svarsknappen på sin telefon! En ungefär lika historisk händelse som Usama grejen.". Keeping the narcissist happy sas.

Mkt dumt att inte svara telefon. Mkt bra folk som gillar ändå.

måndag 20 juni 2011

Skriver.

Bara inte så mycket här utan mer annorstädes. Som om orden och inspirationen är ändlig och inte räcker till både blogg och det där andra.

fredag 17 juni 2011

Emo.

The xx: "Heart skipped a beat".

Yours truly...

...på diskotek förra helgen? Not so much denna då. Off till Oslo med brudarna. Två tjockisar så drinkarna får va kvar i Sthlm.

Bild stulen från lillsis blogg hon var en av medbrottslingarna.
 

onsdag 15 juni 2011

Veckans Spotify.

"Little lion man" med Mumford & Sons.

Fölsefirande för R. Tjugofem ingen ålder.

Helt vanlig onsdag fast med tjusiga mängder alldeles för obscent bubbel? Oh my så fint vi har det. Vilka tjejer. Provade äntligen den där berömda burgaren på Pubologi. Med förhållningsorder från jobbare P/F ("jag tycker inte du skall äta bröd" (ehm förorättad etcetera) och "VAD äter du?" (bröd - gott ju)).

måndag 13 juni 2011

Ha!

Hittar via Emelie Thorén till Resumé och blir helt skrivförlamad av att läsa det här men sjukt kul och träffande. Älskar sånt här? Läs läs läs.

Minnesanteckningar/Vid behov krossa glaset.

Så bra helg så det blir banalt med ord.

FREDAG:
Utgång med ljuvliga tjejer, läskiga äppelshots och gå till sängs när solen är uppe igen.

LÖRDAG:
Kaffe, sol, utforskande med konstnären. Middag, vin och livet med L och J hos mig.

SÖNDAG:
Reflektion, stillhet och momentum. Och så (kall) Carib under palmerna på Loop med lillsis, F och snygg-J. Västkustsk söndagmiddag i skymningen på kollega C:s balkong. Barfotapromenad över Kungsholmen.

Sa ju att orden inte skulle räcka. Fint. Ville bara säga fint.

torsdag 9 juni 2011

Veckans Spotify.

The National och "Sorrow" eller Björn Afzelius och "Odyssevs". För att hålla jämn takt med emotionerna. För att spegla melankolin. För att ge passionen resonans.

onsdag 8 juni 2011

Läser på taximannens display.

"Behöver hjälp med körning i zon 660. Någon? Snälla?"

"Vi vet att ni vill ta planeten i zon 660."

"Allt är skatans fel."

Psykotisk/annan diagnos *bläddrar maniskt i DSM-IV*?

Malmö Aviation?

Så himla nyfiken på EXAKT hur man lyckas boarda HELA Göteborgsflyget med Malmöresenärer och vice versa. Kaffe någon? Börjar storartat det här äventyret.

tisdag 7 juni 2011

Bananas Is My Business.

Om Gud eller annan person med oproportionerlig mängd pengar/inflytande ville skänka mig dessa så kan jag tänka mig att dö sedan och bli begravd med dem på. Nöjd så.

M-Å-S-T-E H-A.

måndag 6 juni 2011

söndag 5 juni 2011

Nöjesguiden:

"Om du sommaren 2011 är ute efter att chocka din omgivning har vi ett litet tips. Gå utanför dörren utan att bära jeansshorts. Folk kommer inte att tro sina ögon."

Ha ha ha. Dör sas hellre än iklär mig jeansshorts?

Emelie Thorén. Trädgården.

fredag 3 juni 2011

Aw.

Älska kinamannen på sushistället på Bysis. Begriper inte ett ord
karln säger men när han viftar och storflinar ända över till
Mellqvist och tar en massa märkliga specialpris på sushin. Sa jag
älska?

Otrogen.

Somliga dagar behöver bortglömda kvarter, solvarm vägg och ocoolt folk.

I'm just saying.

torsdag 2 juni 2011

Fredag.

Älska tatueringarna. Älska tjejen.
Som om livet inte var nog dramatiskt ändå.
Med skorna och en skärva New York i cykelkorgen.
Antingen flyttar du hit eller så flyttar jag dit.